вівторок, 28 серпня 2018 р.


23 серпня 2018 р. на базі комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради» відбувся обласний семінар «Актуальні проблеми викладання суспільних дисциплін» для керівників методичних об’єднань учителів історії та правознавства (презентація ЗОІППО)
 Захід проводився відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації від 09.01.2018 № 17 «Про науково-методичний супровід професійного розвитку педагогічних та керівних кадрів освіти Запорізької області у міжкурсовий період у 2018 році на базі комунального закладу «Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» Запорізької обласної ради». Участь в його підготовці та проведенні брали співробітники методичного відділу і кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін ЗОІППО. Зі вступною промовою до учасників звернулася Г.М. Ушакова, яка проаналізувала минулорічні досягнення педагогів та учнів з вивчення історії та правознавства і визначила основні завдання, що постануть перед вчителями суспільних дисциплін у новому навчальному році.
    Для розгляду актуальних проблем, пов’язаних із запровадженням в освітній процес нових інтегрованих курсів з історії та громадянської освіти, були запрошені автори підручників М.М. Мудрий та Л.М. Хлипавка. Доповідачі охарактеризували зміст навчальних програм з предметів «Історія: Україна і світ» та «Громадянська освіта», а також ознайомили з освітніми можливостями запропонованих варіантів підручників і методичними підходами до роботи з ними. Вчитель історії Запорізького багатопрофільного ліцею «Перспектива» Д.О. Секиринський ознайомив присутніх з результатами проведеного ним в минулому році пілотування інтегрованого вивчення історії та поділився своїми думками щодо можливостей оптимізації процесу вивчення історії у 10-му класі. Інформацію про особливості викладання філософсько-світоглядних та громадянознавчих дисциплін в 2018–2019 н.р. презентував доцент кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін В.В. Лісіцин. Керівники методичних об’єднань долучилися до обговорення проблемних питань реформування процесу викладання суспільних дисциплін, висловили свої враження від знайомства зі змістом підручників для 10 класу та побажали авторам успіхів в роботі над підручником з інтегрованого курсу історії для учнів 11 класу.

Немає коментарів:

Дописати коментар