вівторок, 26 квітня 2016 р.

01:23 26.04.1986. На Чорнобильській АЕС стався вибух



      Сьогодні у Долинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів учні зібралися на лінійку-реквієм «Чорна трагедія на кольоровій землі". На мить ведучі Аліна Донченко та Аліна Пепко спробували відтворити трагічні події 26 квітня 1986 року, коли стався вибух на четвертому реакторі ЧАЕС. Вибух, який поділив життя мільйонів людей на «до» і «після», ввійшовши в історію як найбільша техногенна катастрофа ХХ століття, наслідки якої будуть відчувати нащадки століттями.
      Скільки зламаних доль, скільки сиріт, які втратили батьків, хвороби, туга за рідною домівкою… На сьогоднішній день – Чорнобиль – радіоактивний заказник, це гірка пам’ять про людську недбалість та засторога про те, що неповинно повторитися! Учасники лінійки вшанували героїзм людей, долі яких злилися з Чорнобилем. Весь захід був спрямований на те, щоб пам’ять українського народу не тільки зберегла день чорнобильського лиха, а й винесла важкі уроки використання мирного атому.
     Чорнобильське лихоліття залишиться навіки в пам’яті тих, хто пройшов горнило Чорнобиля. Наш земний уклін, наша довічна вдячність усім, хто взяв участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.

Немає коментарів:

Дописати коментар