пʼятниця, 22 січня 2016 р.



З Днем Соборності!

     22 січня Україна відзначає День Соборності, приурочений до прийняття Акту Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в умовах важкої боротьби за незалежність українських земель у 1919 році.
    Свято встановлено в Україні «...враховуючи велике політичне та історичне значення об'єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави...» згідно з Указом Президента України «Про День соборності України» від 21 січня 1999 року. Сьогодні нашу державу так само сильно хвилює питання єдності.
     Відповідно до Указу Президента України “Про відзначення у 2016 році Дня Соборності України” від 30 грудня 2015 року № 731 з метою подальшої консолідації суспільства навколо ідеї єдності держави, виховання у громадян патріотизму та гордості за героїчне минуле і сьогодення Українського народу до дня проголошення в 1919 році Акта злуки УНР і ЗУНР 22 січня 2016 року у Долинській ЗОШ І-ІІІ ступенів вчитель історії Марциновська Л.О. провела Урок Соборності “Єднання заради Незалежності”, для учнів 8-11 класів, у вигляді науково-практичної конференції. Також було організовано перегляд з подальшим обговоренням документальних фільмів, які відображають події Української революції 1917 – 1921 років “Акт Злуки: відтворення історичної правди” та “Герої України. Крути. Перша Незалежність». 
      Для учнів 5-7 класів вчитель провела виховну годину «Возз’єднались в ті далекії роки наші предки на віки». Учні дізналися та поглибили знання про історію виникнення свята Соборності України, переглянули пластиліновий мультфільм про Україну та висловили свою думку «Якою я бачу свою Україну в майбутньому», розгадували кросворд та познайомилися з цікавими фактами про Україну. 

Немає коментарів:

Дописати коментар